Golden Milk Recept

golden milk

Härliga tisdag! Äntligen lyser solen över oss 🙂 Får se hur länge det håller sig. Man blir glad direkt när den kikar fram, lycka! Solen och ljuset det är verkligen ren och skär lycka. Man blir så deppig av grått och mörker. Idag är det en ledig dag här i Spanien så allt är stängt. Lite trist! Men får se om vi kör ett träningspass på lunchen eller efter jobbet. Överkroppspass väntar i alla fall!

Tänkte dela med mig av denna goda superdryck. Gillar den skarpt! Blev en mugg till frullen nu också 🙂 Finns massor av recept på det här men jag gjorde som nedan. Dock ska man gärna ha kokosolja i själva drycken sen för gurkmejan tas upp ännu bättre då, men jag hade inte det hemma. Man kan även ha i lite svartpeppar om man vill. Gurkmeja har väldigt många hälsofördelar så det sägs att drycken verkar antiinflammatoriskt, motverkar cancer, förbättrar matsmältningen men även sömnen och sträker immunförsvaret.

Golden pasta:
1/2 dl gurkmeja (torkad eller färsk spelar ingen roll, jag använde torkad)
1 msk ingefära (torkad eller färsk, jag använde färsk riven)
1 1/2 dl vatten

Koka upp alla ingredienserna i en kastrull. Låt sjuda under cirka 6-8 minuter på svag värme medans du rör om. Det ska bli som en pasta. Låt det sedan svalna och förvara det i kylskåpet, håller cirka 1-2 veckor.

Golden milk 1 glas behöver du:
1 tsk golden paste
2 dl valfri mjölk (mandelmjölk, kokomjölk, rismjölk)
Gärna 1 tsk kokosolja
Smaksätt med kanel, kardemumma, honung, agave sirap eller annat du gillar!

Nu ska jag jobba. Love. /S

0

You may also like

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *